Balanserad ventilation ger frisk luft utan att det blir kallt inne

Av Urban Stenlund 29. november 2017

Vi har alla upplevt det tveksamma nöjet av att öppna fönstren på vid gavel för att luft under den kalla årstiden: Luften är särskilt skarp och fin, men det kan fort bli i kallaste laget. Varken du eller din plånbok gillar det.

Läs mer

Temaer: Ventilation med varmeåtervinning

Balanserad ventilation vid inredning av källare

Av Eivind Ernstsen 8. november 2017


Min granne har ett projekt för att kunna utnyttja extra kvadratmeter i källarvåningen. Utmaningen omfattar instängda rum och fukt som tränger in utifrån. Under sådana förhållanden håller inredningen inte länge. Lösningen blev balanserad ventilation.

Läs mer

Temaer: Ventilation med varmeåtervinning

Ventilation med värmeåtervinning i äldre bostäder

Av Eivind Ernstsen 25. oktober 2017

Huset har totalrenoverats under flera år, men ventilationen var fortfarande bara några ventiler genom väggen tills jag upptäckte att det går att montera balanserad ventilation i varje enskilt rum.

Läs mer

Temaer: Ventilation med varmeåtervinning

Bostadsventilation: Hur får jag frisk luft i sovrummet?

Av Eivind Ernstsen 4. oktober 2017

Med sovrumsfönstret ut mot vägen kan det snabbt bli ett val mellan för mycket oljud eller för hög temperatur. Svaret är balanserad ventilation med värmeåtervinning.

Läs mer

Temaer: Ventilation med varmeåtervinning

Hur blir man av med fukt i ett rum?

Av Eivind Ernstsen 13. september 2017

Fuktproblem i ett rum beror på stillastående luft, ofta på grund av brist på ventilation. Få fart på luften så är mycket löst.

Läs mer

Temaer: Ventilation med varmeåtervinning

Om Värmebloggen Privat

Bra inomhusklimat och energiekonomiska värmelösningar är något de flesta vill ha, men du kanske är osäker på vilka möjligheter som finns. Vad skulle fungera bäst på längre sikt och i just din bostad? Och vilken effekt har valet av värmelösning på ekonomin? Vi på Värmebloggen är ett gäng entusiaster som skriver om teman för att hjälpa dig att välja rätt värmelösning.

Du är nu på Värmebloggen Privat

Besök Värmebloggen Proff

Besök glendimplex.se

Senaste inlägg

Søk i bloggen